• +31 6 51 67 83 00
  • info@deposbanktrail.nl

Canitrailen

Canitrailen

Canitrail

De canitrailers willen we onder begeleiding van Canitrail.NL bij de Posbankloop Trail van harte welkom heten op de 8km en 16km. Zij starten individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut ruim voor de andere trailers om zowel de honden met hun baasjes als de trailers een zo optimaal mogelijke beleving van de trail te kunnen geven.

Alleen de canitrailers mogen hun auto parkeren op Parkeerplaats Herikhuizerveld, omdat de auto voor veel honden een veilige plek is waarin zij vooraf en na afloop verzorgd kunnen worden zodat zij zo ontspannen mogelijk aan de start kunnen staan.

WANNEER KUN JE MEEDOEN MET DE POSBANKLOOP CANITRAIL?

Als je zelf en je hond de afstand kunnen hardlopen waarvoor je je hebt opgegeven en als jij en je hond voldoende fit zijn.

Voor deelname aan de Canitrail gelden er minimum leeftijden voor de hond conform de eisen die gesteld zijn door Canitrail.NL:
– Voor afstanden onder de 10 km dient de hond minimaal 1,5 jaar te zijn.
– Voor afstanden tussen de 10 km en 20 km dient de hond minimaal 2 jaar te zijn.
– Voor afstanden van de 20 km en hoger dient de hond minimaal 2,5 jaar te zijn.

MEER INFO VOOR DEELNEMERS AAN DE POSBANKLOOP CANITRAIL

deelname aan de 8km kan als je hond minimaal 1,5 jaar oud is.
De reden daarvoor kun je lezen op de website van canitrail.nl: http://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond/
Dat betekent dat honden die geboren zijn voor 1 april 2017 van harte welkom zijn op de 8km . Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk. Het parcours van de 8km kent de nodige trappetjes en heuveltjes op en af en dat is een te grote belasting op de pezen en gewrichten van te jonge honden die nog niet volledig volgroeid en uitgehard zijn.

– honden moeten ten alle tijden aangelijnd zijn. 
Om prettig en veilig handsfree te kunnen canitrailen is een goed passend harnas/tuig met verende lijn voor de hond en een heupgordel voor de trailer een echte aanrader. Het is verboden om te canitrailen met een slipketting of prikband, omdat dit ten koste gaat van de sportieve respectvolle relatie tussen baas en hond.. Een canicross-tuig is handig, maar niet verplicht. Voor meer advies hierover kun je contact opnemen met onze partner Run with Pride: https://www.runwithpride.nl

NB: Wordt door de organisatie onderweg of achteraf geconstateerd dat de hond niet aangelijnd meeloopt, dan wordt verdere deelname aan de overige Posbankloop Canitrails geweigerd. Wij zullen hier streng in optreden, omdat we als organisatie door dit gedrag het risico lopen onze vergunning voor de Posbankloop Canitrails te verliezen.

– parkeren vlakbij de start/finish lokatie. 
Alleen de canitrailers mogen hun auto parkeren op de parkeerplaats Herikhuizerveld vlakbij de start/ finish. Wij doen dit bewust omdat we het belangrijk vinden dat de honden zo min mogelijk stressprikkels krijgen voor de start en na de finish. De auto is voor veel honden vaak een veilige plek, dus houd hem of haar zo lang mogelijk in deze veilige plek. Het is niet nodig om te vroeg al bij de start te staan. Deze is 1 minuut wandelen vanaf de parkeerplaats.

– vooraf hond uitlaten. 
Tegenover de parkeerplaats aan de andere kant van de Beekhuizenseweg is een stukje bos waar je ongestoord je hond kunt uitlaten. Ver weg van alle tumult en onrust. Mocht je hond toch zijn behoefte doen op het start/finish terrein ruim dit dan op en gooi het zakje in de daarvoor bestemde vuilniszakken.

– verantwoordelijkheid hondenbezitter/ gele zone.
De hondensporter die enige zin voor verantwoordelijkheid heeft zal enkel met gezonde en geschikte honden deel nemen aan de Posbankloop Canitrail. Mocht je hond onzeker en/of angstig zijn laat het ons dan vooraf via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com weten. Bij je startbewijs ontvang je van ons dan een geel lintje die je aan een opvallende plek bevestigd, zodat anderen kunnen zien dat jouw hond veel ruimte nodig heeft. Wij kunnen jullie vervolgens in het ‘gele tijdsvak’ laten starten. Dit zijn de eerste 15 minuten voorafgaand aan de gebruikelijke starttijd van een bepaalde afstand, zodat jullie in alle rust zonder prikkels van andere honden kunnen trailen. Meer info hierover vind je op onze website: http://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/29/the-yellow-dog-project/


– start 8km.
 
Omdat we jullie zo optimaal mogelijk willen laten genieten van het samen hardlopen in deze prachtige omgeving, zullen de ‘ gele-lintjes-honden” tussen 09:15 en 09:30 uur starten. Alle andere canitrailers starten individueel of in vooraf opgegeven groepjes om de minuut vanaf 09:30 uur. De overige trailers starten allemaal in blokken vanaf 11:00 uur.

– start 18km. 
Omdat we jullie zo optimaal mogelijk willen laten genieten van het samen hardlopen in deze prachtige omgeving, zullen de ‘ gele-lintjes-honden” tussen 08:30 en 08:45 uur starten. Alle andere canitrailers starten individueel of in vooraf opgegeven groepjes om de minuut vanaf 08:45 uur.